Anbefalede faglige forudsætninger for at
deltage i modulet
Modulet bygger på viden opnået på 3. semester.
Modulets indhold, forløb og pædagogik
Læringsmål
Viden
- Skal have indsigt i nyere produktionsfilosofier og den
grundlægende ide, som disse bygger på.
- Skal have indsigt og forståelse af lean filosofien, herunder
forståelse af hvordan filosofien operationaliseres igennem
forbedringsaktiviteter, fx gennem skelnen mellem value added / non
value added activities, spildkilder og -typer, standardisering og
visualisering.
- Skal have indsigt i og forståelse af TPM filosofien og hvordan
denne kan implementeres, samt forståelse af måleværktøjer
inkluderet heri, såsom OEE.
- Skal have indsigt i tiltag for reduktion af opstillingstid,
såsom SMED.
- Skal forstå pull produktion med kanban.
Færdigheder
- Skal kunne udvælge relevante produktionsfilosofier, eller dele
heraf, afhængig af den situation som ønskes analyseret og
forbedret.
- Skal kunne forstå lean tankegangen, være i stand til at
analysere produktionen og på baggrund af denne samt være i stand
til at forbedre produktionsplanlægning og –forberedelse.
- Skal have indsigt i og være i stand til at udføre valuestream
mapping, line balancing og herudover være i stand til at analysere
samt forbedre produktionslayout.
Kompetencer
- Skal være i stand til at tilegne sig viden om nye metoder og
litteratur.
- Skal være i stand til at implementere forskellige metoder i
relation til forskellige typer driftsopgaver.
Undervisningsform
Undervisningen tilrettelægges i henhold til de generelle
undervisningsformer for uddannelsen, jf. bachelorstudieordningens
§17 og diplomingeniørstudieordningens §18.
Omfang og forventet arbejdsindsats
Da det er et 5 ECTS kursus forventes der en arbejdsbyrde på 150
timer for den studerende.
Eksamen
Prøver
Prøvens navn | Produktionsfilosofier og –analyse |
Prøveform | Skriftlig eller mundtlig |
ECTS | 5 |
Bedømmelsesform | 7-trins-skala |
Censur | Intern prøve |
Vurderingskriterier | Vurderingskriterierne er angivet i Universitetets
eksamensordning |