Policy Lab 2: Multi-level governance – Internationalisering af dansk politik

2022/2023

Modulets indhold, forløb og pædagogik

Målet med forløbet er at kvalificere den studerende til, i samarbejde med andre, at kunne analysere og tilrettelægge politik og politiske processer i et multi-level governance perspektiv, dvs. i styringsarenaer hvor magten er spredt mellem forskellige regeringsniveauer (f.eks. FN, EU, nationalt og lokalt niveau). Forløbet er på den måde både problem- og løsningsorienteret.

Multi-level governance perspektivet udfoldes ved at udbygge forståelsen af forskellige internationale organisationer (f.eks. FN, EU, NATO) og institutioner og ved at beskrive samspillet mellem international, europæisk og national lovgivning og politik samt ved introducere til udvalgte aktuelle internationale politiske problemstillinger og policy-processer. I den forbindelse vises det, hvorledes nationale politikker er indlejret i den internationale og europæiske kontekst.

Læringsmål

Viden

  • Om centrale internationale organisationer samt deres funktionsmåde, historie og tilblivelse.
  • Om europæisk politik og EU samt indsigt i centrale teorier om europæisk integration og europæisering.
  • Om multi-level-governance.
  • Om aktuelle problemstillinger i international og europæisk politik.

Færdigheder

  • I at identificere politiske processer i multi-level governance perspektiv og, i samarbejde med andre, at kunne afgrænse et eller flere problemer, der knytter sig hertil.
  • I at, bl.a. ved hjælp af digitale værktøjer, afsøge og identificere relevant forskningsbaseret viden på højeste akademiske niveau inden for et internationalt politikområde med henblik på analyse og policy-formulering inden for området.
  • I at argumentere for valg og fravalg af teoretisk grundlag samt valg og fravalg af empiri, der kan knyttes til analyser i multi-level governance perspektiv.

 

Kompetencer

  • Til at arbejde problem- og løsningsorienteret i forhold til politiske processer der på tværs af nationale af supra-nationale politiske arenaer.
  • Til at beskrive et internationalt politisk sagsområde og opstille forskellige typer af analysestrategier for frembringelse og fortolkning af relevant viden.
  • Til under inddragelse af både internationale og nationale politiske forhold at skitsere og vurdere løsninger på politiske problemstillinger, herunder til at arbejde med strategisk kommunikation af disse.

 

Undervisningsform

Forelæsninger, seminarer og workshops, herunder tæt samspil med semestrets projektarbejde. Det forudsættes endvidere, at der løbende arbejdes med inddragelse af relevante former for IT-understøttelse. Undervisningssproget er dansk og/eller engelsk.

 

Omfang og forventet arbejdsindsats

Se omfang m.v. i Moodle

 

Eksamen

Prøver

Prøvens navnPolicy Lab 2: Multi-level governance – Internationalisering af dansk politik
Prøveform
Skriftlig eller mundtlig
ECTS10
Bedømmelsesform7-trins-skala
CensurIntern prøve
VurderingskriterierVurderingskriterierne er angivet i Universitetets eksamensordning

Fakta om modulet

Engelsk titelPolicy Lab 2: Multi-level Governance – Internationalization of Danish Policy
ModulkodeKAPAS202205
ModultypeKursus
Varighed1 semester
SemesterForår
ECTS10
UndervisningssprogDansk og engelsk
UndervisningsstedCampus Aalborg
Modulansvarlig

Organisation

StudienævnStudienævn for Politik & Administration og Samfundsfag
InstitutInstitut for Politik og Samfund
FakultetDet Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet

Litteratur

Se litteratur m.v. i Moodle