Interaktivt mobil applikationsdesign

2022/2023

Modulets indhold, forløb og pædagogik

MÅL          
Projektmodulets formål er at indføre de studerende i udviklingen af en applikation (app) til en mobil platform (typisk en mobiltelefon eller smartphone). Der lægges i projektet vægt på, at der arbejdes med en konkret og innovativ løsning på et afbalanceret teknisk-æstetisk niveau, hvor erfaringer fra kursusmodulerne integreres i konceptudvikling eller detaljering af projektet. Projektets emne kunne være forankret i en case fra privat brugskontekst, som eksempelvis til registrering af motion, rejser, eller kost, eller fra en arbejdskontekst. Der lægges vægt på at applikationen kan afvikles på en konkret mobil teknologi, samt at applikationen er designet, udviklet og implementeret med udgangspunkt i en undersøgende, afprøvende og reflekterende metodik og gerne iterativ proces.

Læringsmål

Viden

  • Skal kunne demonstrere viden om begrænsninger og muligheder ved design og konstruktion af en mobil applikation, herunder såvel tekniske og interaktionsmæssige aspekter.

Færdigheder

  • Skal kunne specificere muligheder, begrænsninger og visioner for mobile applikationer til områder med anvendelser for privat eller arbejdsmæssig brug.

  • Skal kunne etablere et udviklingsforløb, hvor modellering, afprøvning og refleksion via modeller for mobile applikationer og deres anvendelse indgår i et dynamisk iterativt forløb.

Kompetencer

  • Skal kunne udvikle forslag til en interaktiv mobil applikation til løsning eller støtte af gængse problematikker og funktioner i forhold til menneskelige behov og interaktion.

  • Skal kunne kommunikere en løsning til en interaktiv mobil applikation, hvor funktion og æstetik sandsynliggøres med anvendelse af designfagligt relevante medier og metoder, samt formidle intention, proces og anvendte metoder og værktøjer i rapporteringsformat.

Undervisningsform

Projektarbejde

Omfang og forventet arbejdsindsats

Det forventes at den studerende bruger 30 timer per ECTS, hvilket for denne aktivitet betyder 450 timer.

Eksamen

Prøver

Prøvens navnInteraktivt mobil applikationsdesign
Prøveform
Mundtlig pba. projekt
ECTS15
Bedømmelsesform7-trins-skala
CensurEkstern prøve
VurderingskriterierVurderingskriterierne er angivet i Universitetets eksamensordning

Yderligere informationer

Kontakt: Studienævn for datalogi via cs-sn@cs.aau.dk eller 9940 8854

 

Fakta om modulet

Engelsk titelInteractive Mobile Application Design
ModulkodeDSNIXDB411
ModultypeProjekt
Varighed1 semester
SemesterForår
ECTS15
UndervisningssprogDansk og engelsk
TompladsJa
UndervisningsstedCampus Aalborg
Modulansvarlig

Organisation

StudienævnStudienævn for Datalogi
InstitutInstitut for Datalogi
FakultetDet Tekniske Fakultet for IT og Design