Ikt-etik

2018/2019

Modulets indhold, forløb og pædagogik

I modulet arbejdes med at udbygge den studerendes kendskab til filosofisk etik og etisk argumentation med særligt henblik på problemstillinger med tilknytning til udvikling eller anvendelse informations- og kommunikationsteknologi.

I tilknytning til modulet afholdes undervisning inden for følgende områder:

  • Ikt-etik

Læringsmål

Viden

Den studerende skal gennem modulet opnå viden om:

  • filosofisk etik og forskellige former for etisk argumentation med særligt henblik på problemer, der knytter sig til udvikling eller anvendelse af informations- og kommunikationsteknologi.

Færdigheder

Den studerende skal gennem modulet opnå færdigheder i:

  • at analysere og klassificere etiske betragtninger i forbindelse med udvikling eller anvendelse informations- og kommunikationsteknologi.

Kompetencer

Den studerende skal gennem modulet opnå kompetencer til:

  • kvalificeret at formulere etiske analyser, redegørelser og guidelines i forbindelse med problemer knyttet til udvikling eller anvendelse informations- og kommunikationsteknologi.

Eksamen

Prøver

Prøvens navnIkt-etik
Prøveform
Skriftlig
Prøven har form af en bunden 3-dages hjemmeopgave, hvor den studerende på baggrund af modulet besvarer det eller de udleverede spørgsmål og opgaver inden for modulets fagområde. Den skriftlige del af opgavebesvarelsen må højst være på 10 sider og udarbejdes individuelt.

Afløsning: Prøven kan afløses ved tilfredsstillende aktiv deltagelse i modulet, hvilket indebærer indløsning af samtlige opgaver og øvelser, som stilles i løbet af kurset.
ECTS5
Tilladte hjælpemidler
Alle skriftlige og alle elektroniske hjælpemidler
BedømmelsesformBestået/ikke bestået
CensurIntern prøve
VurderingskriterierVed bedømmelsen af prøvepræstationen vil der med henblik på opnåelse af bedømmelsen bestået blive lagt vægt på, at den studerende indløser modulets mål på tilstrækkelig vis. Opgaven bedømmes alene af eksaminator. Ved opgaver eksaminator bedømmer til ikke- bestået bedømmes opgaven tillige af intern censor.

Fakta om modulet

Engelsk titelICT ethics
ModulkodeKAVALG20164
ModultypeKursus
ECTS5
UndervisningsstedCampus Aalborg
Modulansvarlig

Organisation

StudienævnStudienævnet for Kommunikation og Digitale Medier
InstitutInstitut for Kommunikation og Psykologi
FakultetDet Humanistiske Fakultet