Formålet er at give en introduktion til enzymers struktur og funktion herunder substratspecificitet, selektivitet og katalystiske mekanismer
At give et indblik i enzymologi og anvendelse af enzymkatalyserede processer i levnedsmiddel- og farmaceutisk produktion samt diagnostiske kits
Projektet tager udgangspunkt i en enzymkatalyseret proces med relation til enten et diagnostisk kit eller en produktion af levnedsmidler eller farmaceutika
I denne sammenhæng redegøres for relevante enzymers struktur og funktion
På denne baggrund opstilles forsøg til bedømmelse af kinetik og karakterisering af en enzymkatalyseret proces
Endvidere undersøges specifikke processer og/eller procestekniske problemstillinger for effekter på enzym og substratomsætning i forbindelse med særlige reaktionsbetingelser eller immobilisering
Studerende, der gennemfører modulet, skal kunne
450 timer
Prøvens navn | Enzymteknologi |
Prøveform | Mundtlig pba. projekt |
ECTS | 15 |
Bedømmelsesform | 7-trins-skala |
Censur | Ekstern prøve |
Vurderingskriterier | Er angivet i Fællesbestemmelserne |
Engelsk titel | Enzyme Technology |
Modulkode | K-BT-M2-75 |
Modultype | Projekt |
Varighed | 1 semester |
Semester | Forår
|
ECTS | 15 |
Undervisningssprog | Dansk og engelsk |
Undervisningssted | Campus Aalborg |
Modulansvarlig | |
Censornorm | B |
Studienævn | Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi |
Institut | Institut for Kemi og Biovidenskab |
Fakultet | Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet |