Statistik

2018/2019

Modulets indhold, forløb og pædagogik

Formålet med kurset er at lære den studerende grundlæggende statistiske begreber og metoder, således at den studerende bliver i stand til at følge kurset i økonometri på 5. semester samt efterfølgende tilegne sig viden om mere avancerede statistiske og økonometriske metoder. Endvidere er målet at den studerende opnår viden, færdigheder og kompetencer som anført nedenfor.

Modulet giver de studerende grundlæggende statistisk metodiske færdigheder til at analysere samfundsøkonomiske problemstillinger fx i forbindelse med projektarbejde og fortolke statistiske oplysninger. Modulet udgør grundlaget for opbygningen af de for en økonom nødvendige metodiske færdigheder. Der bygges videre på den opnåede viden i senere fag på såvel bacheloruddannelsen som kandidatuddannelsen. C. omfang i ECTS: 10 ECTS.

Eksamen

Prøver

Prøvens navnStatistik
Prøveform
Mundtlig
Mundtlig prøve (30 min.) med intern censur.
ECTS10
Bedømmelsesform7-trins-skala
CensurIntern prøve
VurderingskriterierStatistik eksamineres med bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer en udtømmende opfyldelse af de ovenstående læringsmål, med ingen eller få uvæsentlige mangler. Karakteren 02 gives for den minimalt acceptable grad af opfyldelse af de ovenstående læringsmål

Fakta om modulet

Engelsk titelStatistics
ModulkodeBAØKO201712
ModultypeKursus
Varighed1 semester
SemesterEfterår
ECTS10
UndervisningssprogDansk
UndervisningsstedCampus Aalborg
Modulansvarlig

Organisation

StudienævnStudienævnet for Økonomi
InstitutInstitut for Økonomi og Ledelse
FakultetDet Samfundsvidenskabelige Fakultet